איך לכתוב את מייל ההיכרות בעבודה החדשה שישאיר את הרושם הנכון

ברכות על התפקיד החדש! זה מאד מרגש להתחיל עבודה חדשה או לקבל קידום. בין אם אתם עובדים מהמשרד או מהבית, בקרוב תפגשו הרבה אנשים חדשים שלא מכירים אתכם. מייל ההיכרות שלכם הוא ההזדמנות הראשונה להציג את עצמכם, לספר לקולגות על הניסיון שלכם ולהשאיר עליהם רושם טוב. זו ההזדמנות להציג בפניהם עד כמה אתם מוכשרים, חברותיים, ונהנים מעבודת צוות. מייל ההיכרות הוא ההזדמנות לספר על ההישגים המקצועיים שלכם, ולהזמין את הקולגות ליצור קשר.

לאחרונה יצא לי לקרוא כל מיני סוגים של מייל היכרות של אנשים שנכנסים לתפקיד חדש, שחוזרים על כמה טעויות שאפשר בקלות למנוע.

איך לכתוב את מייל ההיכרות שלכם, מה הוא צריך לכלול ומה לא

הצעד הראשון הוא להבין שהמייל הוא לא באמת עליכם, הוא נועד לספר את הפרסונה המקצועית שלכם.

אין ספק שזה מאד מרגש להתחיל תפקיד חדש ולהציג את עצמכם בפני הקולגות העתידיים, אבל חשוב לזכור שהמייל הוא לא באמת עליכם, זה לא ביוגרפיה או אתר היכרויות (גם לזה יש חוקים). הוא נועד לספר את הפרסונה המקצועית ולהשאיר אצל הקוראים רושם חיובי שאתם מקצועיים, מעניינים ונעימים. המייל הוא It’s all about me and the position וההבחנה הזו חשובה.

נתחיל מהחלק המקצועי

תארו בשני משפטים את הניסיון המקצועי שלכם. החלק הזה עונה על השאלה ששואלים את עצמם הקולגות שלכם: למה אתם פה? למה הביאו דווקא אתכם לתפקיד הזה? מה הניסיון המקצועי הרלוונטי שלכם? תהיו מדוייקים בכותרות התפקידים הרלוונטיים.

משפט שמחולק לשני חלקים:

בחצי הראשון תארו למה אתם שמחים לקראת התפקיד החדש. מה יש בתפקיד הזה שמעניין אתכם? אם זה נשמע כמו המשך של ראיונות העבודה, זה כי זה קצת כן. לשכנע את הקולגות והבוסים שאתם נרגשים לקראת התפקיד החדש ושאכפת לכם, זה רלוונטי גם בתהליך הראיונות וגם בכניסה לתפקיד.

בחצי השני של המשפט תארו בכמה מילים למה אתם שמחים להצטרף לחברה, זה יכול להיות אנקדוטה מצחיקה מהראיונות ולא חייב להיות רציני. כולם שמחים לשמוע מחמאות על מקום העבודה שלהם, אפילו אם הם לא מרוצים ממנו. בכירים אוהבים מחמאות על החברה, זה ברור.

ראייה לעתיד

תארו במשפט/שניים מה התכניות שלכם לתפקיד הזה. זה רלוונטי בעיקר לבכירים שמשפיעים על תחומים שלמים בחברה, שעובדים סקרנים לראות איזה שינויים יביאו. במה תתמקדו בשלב הראשון? זה עונה על השאלות של העובדים: איך האג'נדה המקצועית שלכם תשפיע עליהם? כמה אתם רציניים לגבי התפקיד שלכם? זה לא חייב להיות מניפסט מדוקדק, אלא פתח להתחלה אופטימית.

החלק האישי

הצגה אישית: כן, רק בסוף. וזה חייב להיות קצרצר. בעיקר כי המייל הוא לא באמת עליכם, אלא על היחסים המקצועיים שלכם עם קולגות. זה המקום לענות על השאלות: למה כדאי להיות חברים שלכם? מה הופך אתכם לבנאדם מעניין? איזה בנאדם אתם כשאתם לא עובדים? תנו תשובה קצרה, מצחיקה, חמודה של משפט ולא יותר!

מה חשוב לכם בחיים, תחביבים, סיפור מצחיק על הישג אישי, משפטי "שלושה דברים שאתם צריכים לדעת עלי", מה שמרגיש לכם נוח, בתנאי שזה קצר, מגיע בסוף המייל ורלוונטי לחיים שלכם היום (לא מקומות רנדומליים שגרתם בהם לפני 20 שנה). זה שולח את המסר שאתם נגישים, מעניינים ויעודד את מי שמעוניינים להתיידד, להתחיל בשיחה.

זה נראה מובן מאליו, אבל מסתבר שזה לא: אם החברה מתפרסת על כמה מדינות, אל תשלחו את המייל בתקופות חגים מקומיים כשאנשים בחופש. למשל באמריקה: כריסמס, ת'נקס גיבינג, מרטין לות'ר קינג דיי וכו' אחרת המייל שלכם ילך לאיבוד ברשימת המיילים שאחרי החזרה מחופשה.

הקולגות שלכם אולי לא יזכרו את הפרטים במייל שלכם, אבל הם יזכרו את הטון ואולי פרט אחד נחמד. מייל מסוגנן היטב יציג אתכם באור חיובי וימצב אתכם בצורה מקצועית ואישית. הוא יכול להיות מצחיק, קליל וידידותי אבל הוא חייב לענות על השאלות של הקולגות שלכם על הניסיון והיכולות שלכם, הכוונות והאישיות.

תחלקו עם הקולגות שלכם את מה שאתם מביאים איתכם לשולחן בצורה ידידותית. ושיהיה המון בהצלחה!

איך לכתוב את מייל ההיכרות בעבודה החדשה שישאיר את הרושם הנכון
ברכות על התפקיד החדש! עוד רגע תרשימו את הקולגות!

צריכים לכתוב את מייל ההיכרות שלכם באנגלית? הנה ההנחיות איך לכתוב באנגלית את מייל ההיכרות שישאיר את הרושם הנכון.

ד"ר שני הורוביץ-רוזן

ד"ר שני הורוביץ-רוזן

מומחית לתקשורת אסטרטגית, סטוריטלינג ודיוק מסרים

רוצים לשפר את הנראטיב השיווקי שלכם?

בואו נעבוד יחד

רוצה עוד תובנות על תקשורת ומסרים אפקטיביים?

כדאי להירשם לניוזלטר!
אני שולחת עדכון אחת לחודש.